Trigger finger

Definisjon

I trigger finger, også kjent som stenosing tenosynovitis (stuh-NO-synge ti-o-synd-o-VIE-tis), en av fingrene eller tommelen blir sittende fast i en bøyd stilling og deretter retter med et smell - som en trigger blir trukket og løslatt. Hvis trigger finger er alvorlig, kan fingeren bli låst i en bøyd stilling.

Ofte smertefulle, trigger finger skyldes en innsnevring av skjede som omgir senen i det berørte finger. Folk som har arbeid eller hobbyer krever er repeterende gripende handlinger mer utsatt. Trigger finger er også mer vanlig hos kvinner og hos alle med diabetes.

Behandling av trigger finger varierer avhengig av alvorlighetsgraden.

Symptomer

Tegn og symptomer på trigger finger kan utvikle seg fra mild til alvorlig og inkluderer:

 • Finger stivhet, særlig i morgen
 • En popping eller klikke følelse når du beveger fingeren
 • Ømhet eller en brak (nodul) i bunnen av det berørte finger
 • Finger fangst eller låsing i en bøyd stilling, som plutselig dukker rett
 • Finger låst i en bøyd stilling, som du ikke kan rette

Trigger finger oftere forekommer i din dominerende hånd, og oftest rammer tommelen eller din eller ringfinger. Mer enn en finger kan være påvirket samtidig, og begge hender kan være involvert. Utløsende er vanligvis mer uttalt om morgenen, mens godt tak et objekt eller når utretting fingeren.

Trigger finger er ikke det samme som Dupuytrens kontraktur - en tilstand som forårsaker fortykkelse og forkorting av bindevevet i håndflaten - selv om det kan skje i forbindelse med denne lidelsen.

Når bør du oppsøke lege
Hvis du har noen stivhet eller fange i en finger felles, bringe den til seg oppmerksomheten til legen din slik at han eller hun kan vurdere symptomene dine og utføre en fysisk evaluering av hånden din. Hvis fingeren felles er varm og betent, søke øyeblikkelig medisinsk hjelp, fordi disse skiltene indikerer en mulig infeksjon.

Årsaker

Årsaken til avtrekkeren er en innsnevring av den kappe som omgir sene i det berørte finger. Sener er bindevevsstrenger som fester muskelen til beinet. Hver sene er omgitt av en beskyttende kappe - som, i sin tur, er foret med et stoff som kalles tenosynovium. Den tenosynovium utgivelser smørende væske som gjør at senen å gli jevnt innenfor sin beskyttende kappe som du bøye og rette fingeren - som en snor gjennom en smurt røret.

Trigger finger. Visse helseproblemer.
Trigger finger. Visse helseproblemer.

Men hvis tenosynovium blir betent ofte eller i lengre perioder, kan plassen i seneskjede blir trange og sammentrekkende. Sene kan ikke glir gjennom skjeden lett, til tider fanger fingeren i en bøyd stilling før spratt rett. Med enkelte fangster, blir sene seg mer irritert og betent, forverring problemet. Med langvarig betennelse, kan arrdannelse og fortykkelse (fibrose) forekommer og humper (knuter) kan danne.

Risikofaktorer

Faktorer som setter deg i fare for å utvikle trigger finger inkluderer:

 • Gjentatt gripende Hvis du rutinemessig gripe et element -. Som et elektroverktøy eller musikkinstrument - for lengre perioder av gangen, kan du være mer utsatt for å utvikle en trigger finger.
 • Visse helseproblemer. Du er også større risiko hvis du har visse medisinske tilstander, inkludert revmatoid artritt, diabetes, hypotyreose, amyloidose og visse infeksjoner, som tuberkulose.
 • Sexlivet. Trigger finger er mer vanlig hos kvinner.

Forberedelser til din avtale

Du vil sannsynligvis starte med å se familien din lege eller vanlig helsepersonell for å finne ut hva som kan være årsaken til dine symptomer.

Her er litt informasjon for å hjelpe deg med å forberede for avtalen, og hva du kan forvente fra legen din.

Hva du kan gjøre

 • Vær oppmerksom på eventuelle pre-avtale begrensninger. På den tiden du gjøre avtale, sørg for å spørre om det er noe du trenger å gjøre på forhånd for å forberede for evaluering din.
 • Skriv ned alle symptomene du opplever, inkludert alle som kan virke relatert til grunnen som du har planlagt avtalen.
 • Lag en liste over viktige medisinske opplysninger, herunder eventuelle andre forhold som du blir behandlet, og navnene på noen medisiner, vitaminer eller kosttilskudd du tar.
 • Vurdere spørsmål å spørre legen din og skrive dem ned. Ta med brevpapir og en penn for å notere ned informasjonen som legen tar dine spørsmål.

For trigger finger, noen grunnleggende spørsmål å spørre legen din inkluderer:

 • Hva er de mulige årsakene til symptomene mine?
 • Er tilstanden min midlertidig?
 • Trenger jeg behandling?
 • Hvilke behandlinger er tilgjengelige?
 • Har du noen brosjyrer eller annet trykt materiale som jeg kan ta med meg hjem? Hva nettsteder du anbefaler å besøke?

I tillegg til de spørsmålene som du har forberedt, ikke nøl med å stille spørsmål når som helst i løpet av timen din hvis du ikke forstår noe.

Hva du kan forvente fra legen din
Din lege eller helsepersonell vil sannsynligvis spørre deg en rekke spørsmål. Å være klar til å svare dem kan reservere tid til å gå over viktig informasjon for andre gang.

Spørsmål legen kan stille er:

 • Hvilke symptomer opplever du?
 • Hvor lenge har du opplever disse symptomene?
 • Gjør dine symptomer synes å komme og gå eller er de vedvarende?
 • Virker noe for å gjøre symptomene bedre?
 • Virker noe for å gjøre symptomene verre?
 • Er symptomene verre i morgen eller på et bestemt tidspunkt på dagen?
 • Utfører du repetitive oppgaver på jobben eller for hobbyer?
 • Har du nylig opplevd noen skade i hånden din?

Tester og diagnose

Diagnostisering av trigger finger krever ingen forseggjort testing. Din lege eller helsepersonell gjør diagnosen basert på din medisinske historie og en fysisk eksamen. Under fysisk eksamen, vil legen be deg om å åpne og lukke hånden, se etter områder av smerte, glatthet av bevegelse og bevis for låsing. Sjelden, kan legen injisere en lammende medikamenter (lokalbedøvelse) for å redusere smerte, slik at han eller hun kan fortsette med fysisk eksamen på fingrene og hånd.

Behandlinger og medisiner

Trigger finger behandling varierer avhengig av alvorlighetsgrad og varighet.

Behandling av milde tilfeller
For mild eller sjeldne symptomer, kan disse tilnærmingene være effektive:

 • Splinting. Legen din kan du bruke en skinne for å holde den berørte fingeren i en utvidet stilling i inntil seks uker. Skinnen bidrar til å hvile felles. Splinting også bidrar til å hindre deg fra curling fingrene i en knyttneve mens du sover, noe som kan gjøre det smertefullt å bevege fingrene i morgen.
 • Finger øvelser. Legen kan også foreslå at du utfører milde øvelser med de berørte finger. Dette kan hjelpe deg å opprettholde mobilitet i fingeren.
 • Unngå repeterende gripende. For minst tre til fire uker, unngå aktiviteter som krever repeterende gripende, gjentok fatte eller langvarig bruk av vibrerende håndholdte maskiner.

Behandling av alvorlige tilfeller
For mer-alvorlige symptomer, kan legen anbefale andre tilnærminger, inkludert:

 • Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) medisiner som ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler -. Ibuprofen (Advil, Motrin, andre), for eksempel - kan lindre hevelsen sammentrekkende seneskjede og fangst sene. Disse medikamentene kan også lindre smerten forbundet med trigger finger.
 • Steroider. En injeksjon av et steroid medikament, slik som et glukokortikoid, nær eller inn i det sene kappe også kan brukes for å redusere betennelse i kappen. Denne behandlingen er mest effektiv hvis gitt kort tid etter tegn og symptomer begynne. Injeksjoner kan gjentas dersom det er nødvendig, selv om gjentatte injeksjoner er ikke så effektiv som den første injeksjon. Steroid injeksjoner kan ikke være like effektivt hos personer med andre medisinske tilstander, som for eksempel revmatoid artritt eller diabetes.
 • Perkutan avtrekkerfinger frigjøring. I denne fremgangsmåten, som er utført med lokal anestesi, leger bruke en nål for å frigjøre den låste finger. Denne prosedyren er mest effektive for pekefinger, langfinger og ringfinger.
 • Kirurgi. Selv om mindre vanlig enn andre behandlinger, kan kirurgisk utgivelsen av senen være nødvendig for plagsom låsing som ikke svarer til andre behandlinger.

Livsstil og hjem rettsmidler

Enkelte egenomsorg tiltak kan lindre trigger finger symptomer:

 • Hvile. Din stiv finger kan slappe av litt hvis du hvile hånden i fire til seks uker. For å hindre overforbruk av den berørte fingeren, må du kanskje endre rutine for å minimere gjentatte gripende handlinger.
 • Fuktet med varmt vann. Plassere berørte hånden i varmt vann, spesielt om morgenen, kan redusere alvorlighetsgraden av den fanger kroppen i løpet av dagen. Hvis dette hjelper, kan du gjenta soaking flere ganger i løpet av dagen.
 • Massasje. Masserer den berørte fingrene kan føle seg bra og hjelpe lindre smerte, men det vil ikke påvirke betennelse.