Uforklarlig vekttap

Definisjon

Uforklarlig vekttap eller å miste vekt uten å prøve - spesielt hvis det er betydelig eller vedvarende - kan være et symptom på en underliggende medisinsk lidelse.

Kroppsvekten din bestemmes av kaloriinntaket, generelle helse, alder, næringsopptak og andre faktorer. Når du kommer midt voksen alder, bør vekten holde seg relativt stabile fra år til år, selv om en nedgang på noen få pounds er årsaken sjelden til bekymring.

Uforklarlig vekttap på 10 pounds (4,5 kilo) eller mer, vekttap på mer enn 5 prosent av kroppsvekten, eller vedvarende vekttap bør undersøkes.

Årsaker

Det er mange mulige årsaker til uforklarlig vekttap, inkludert udiagnostisert cøliaki og skjoldbrusk lidelser. Mulige årsaker til uforklarlig vekttap inkluderer:

Årsaker som vises her er ofte forbundet med dette symptomet. Sammen med legen eller annet helsepersonell for en nøyaktig diagnose.

Når bør du oppsøke lege

Hvis du mister vekt uten å prøve, og du er ikke sikker på hvorfor, konsultere legen din - spesielt hvis du mister så mye som 10 pounds (4,5 kilo) eller 5 prosent av vekten din i løpet av seks til tolv måneder. Legen din vil hjelpe deg med å finne ut hva som forårsaker vekttap og den beste måten å behandle problemet. Du kan trenge en spesiell diett for å hindre ytterligere vekttap eller å gjenvinne tapte pounds.