Urininkontinens

Urininkontinens kirurgi: når annen behandling ikke er nok

Urininkontinens kirurgi omfatter en rekke prosedyrer, fra minimal invasiv injeksjon av bulking agenter til større kirurgiske inngrep. Finn ut hvilke urininkontinens kirurgisk inngrep kan være et alternativ for deg.

For noen kvinner, har symptomer på stressinkontinens eller overaktiv blære ikke svare på konservativ behandling. Når urininkontinens markert forstyrrer livet ditt, kan urininkontinens kirurgi være et alternativ.

Urininkontinens kirurgi for kvinner er vanligvis betraktet bare hvis mer-konservative strategier ikke hjelper. Urininkontinens kirurgi er mer invasive og har en høyere risiko for komplikasjoner enn gjøre mange andre behandlingsformer, men det kan også gi en langsiktig løsning i alvorlige tilfeller. De fleste alternativer for urininkontinens kirurgi brukes til å behandle stressinkontinens. Men lav risiko kirurgiske alternativer er også tilgjengelig for andre blæreproblemer, inkludert alvorlig urge-inkontinens, som også kalles overaktiv blære og nonobstructive urinretensjon.

Ting å vurdere

Før du velger urininkontinens kirurgi, få en nøyaktig diagnose. Ulike typer inkontinens krever ulike kirurgiske tilnærminger. Legen din kan henvise deg til en inkontinens spesialist, urolog eller urogynecologist for videre diagnostisk testing.

Hvis du planlegger å få barn, kan legen anbefale å holde seg på kirurgi før du er ferdig med barnefødsler. Belastningen av svangerskap og fødsel på blæren, kan urinrøret og støttende vev "angre" noen forutgående kirurgisk løsning.

Kirurgi kan bare løse problemet det er designet for å behandle, og i noen tilfeller ikke vil kurere din inkontinens. Hvis du har blandet inkontinens, for eksempel, kan kirurgi for stressinkontinens ikke forbedre din urge-inkontinens. Du kan trenge medisiner og fysioterapi etter operasjonen for å behandle urge-inkontinens. Inkontinens er forårsaket av svake eller skadede nerver og muskler, og kirurgi kan bare kompensere for skaden. Det kan ikke reparere skadede nerver og muskler.

Vite risikoen

Som enhver kirurgisk prosedyre, kommer stressinkontinens kirurgi med risiko og mulige komplikasjoner. For eksempel kan operasjonen selv gi opphav til ulike urin og kjønnsorganene problemer, for eksempel:

 • Problemer med vannlating og ufullstendig tømming av blæren (urinretensjon), men dette er vanligvis forbigående
 • Utvikling av en overaktiv blære, som kan omfatte urgeinkontinens
 • Bekken orgel prolaps
 • Urinveisinfeksjon
 • Vanskelig eller smertefullt samleie

Snakk med legen din for å forstå risiko og fordeler ved de ulike typer kirurgi.

Kirurgi for stressinkontinens

Flere prosedyrer har blitt utviklet for å behandle stressinkontinens. De fleste kirurgiske prosedyrer faller inn i to hovedkategorier: slynge prosedyrer og blæren nakke suspensjon prosedyrer.

Sling prosedyrer
En slynge prosedyre - den vanligste kirurgi for å behandle stressinkontinens - bruker strimler av kroppens vev eller syntetisk materiale som mesh for å skape et bekken slynge eller hengekøye rundt blæren nakke og røret (urinrøret) som fører urinen fra blæren. Slyngen gir støtte for å holde urinrøret lukket - spesielt når du hoster eller nyser. Slynger vanligvis har høy forekomst av effektivitet og lav risiko for komplikasjoner.

Kategorier av stropper inkluderer:

 • Tension-free stropper. Ingen masker er brukt til å feste tension-free slynge, som er laget av et syntetisk stripe av mesh. I stedet holder vevet selv seilet på plass i utgangspunktet. Til slutt arrvev dannes i og rundt nett for å holde den fra å flytte. Selv om sjeldne, alvorlige komplikasjoner fra kirurgisk mesh kan forekomme, inkludert erosjon, infeksjoner og smerter.

  Innenfor kategorien av spenning-free stropper er det to tilnærminger: retropubic, også kjent som suprapubisk og transobturator.

  For retropubic prosedyren, er et lite innsnitt gjort inne i skjeden rett under urinrøret, og deretter to små åpninger er laget over skambenet. Disse åpninger er akkurat stort nok for en nål til å passere gjennom. Kirurgen anvender en nål som holder seilet til seilet inne i kroppen. Masker er ikke nødvendig å holde seilet på plass, selv om vaginal snittet lukkes med noen absorberbare masker og nålen områder kan være forseglet med hud lim eller sting.

  Urininkontinens. Blærehals suspensjon prosedyre.
  Urininkontinens. Blærehals suspensjon prosedyre.

  Den nyere, transobturator tilnærming innebærer en liten endring til retropubic tilnærming. Her bruker kirurgen en lignende vaginal snitt, men slynge armene er ikke gått mellom skambenet og blære. Denne tilnærmingen reduserer risikoen for uretrale og blære skade. Nålen går inn ved siden av labia og er tredd under urinrøret. I likhet med retropubic tilnærmingen, er stingene ikke nødvendig å holde seilet på plass, og nålen nettstedet kan tettes med hud lim.

 • Justerbare stropper. Leger studerer en slynge som kan justeres under og etter operasjonen. Etter at seilet er plassert og mens vedkommende er våken, tester legen og justerer slyngens spenning i henhold til personens behov. Justeringer kan fortsette å være laget måneder eller år senere og krever kun lokalbedøvelse å komme til den justerbare delen. Mer forskning er nødvendig for å fastslå hvor effektiv justerbare stropper er over tid.
 • Konvensjonelle stropper. Kirurgen setter inn en slynge gjennom en vaginal snitt og bringer den rundt blærehalsen. Seilet kan være laget av et syntetisk materiale, eller av og til eget vev, kan animalsk vev eller vev fra en syk donor anvendes. Kirurgen bringer endene av slyngen gjennom et lite abdominal innsnitt og fester dem til bekken vev (fascia) eller til bukveggen med masker for å oppnå den rette mengde spenning. Konvensjonelle stropper noen ganger krever et større snitt og en overnatting på et sykehus. En midlertidig kateter kan være nødvendig etter operasjonen som blæren helbreder. Konvensjonelle stropper er ikke påvist å være bedre enn nyere tension-free stropper.

De fleste slynge prosedyrer bruke syntetiske materialer. Ved hjelp av naturlige slynge materialer tatt fra dyr eller avdøde givere kan være mindre effektive enn naturmaterialer fra kroppen eller syntetiske stoffer, fordi det er en tendens til at kroppen å absorbere dyr og avdøde donor materiale.

Sling prosedyrer tar mindre tid enn retropubic blæren nakke suspensjon prosedyrer, og fordi de er mindre invasiv, noen ganger kan de gjøres under lokalbedøvelse og på poliklinisk basis. Men i noen tilfeller kan mer invasive prosedyrer være de rette basert på din medisinske historie og testresultater. Diskuter med legen din hvilken prosedyre som er rett for deg.

Restitusjonstid for tension-free slynge kirurgi varierer. Leger kan anbefale to til seks uker for helbredelse før du går tilbake til normale aktiviteter.

Blærehalsen suspensjon prosedyre
Denne fremgangsmåte er utviklet for å gi støtte til urinrøret og blærehalsen - et område av fortykket muskel hvor blæren kobles til urinrøret.

For denne prosedyren, er et snitt gjort i nedre del av magen. Gjennom dette snittet, sikrer dine kirurg steder masker (suturer) i vevet nær blæren nakke og maskene til et ligament i nærheten av din skambeinet (Burch prosedyre) eller i brusken i skambeinet selv (Marshall-Marchetti-Krantz prosedyre). Dette har effekten av å forsterke din urinrøret og blæren nakke slik at de ikke synke.

Ulempen med denne fremgangsmåten er at det innebærer en abdominal snitt. Det er gjort under generell eller spinal anestesi. Recovery tar ca seks uker, og du må kanskje bruke et kateter til du kan urinere normalt.

Se også

Urininkontinens kirurgi: når annen behandling ikke er nok

Volumforbindelser

Volumforbindelser er materialer, slik som kollagen, som er injisert inn i vevet rundt urinrøret for å bidra til å holde urinrøret lukket og redusere urinlekkasje.

En volumforbindelsen prosedyre - vanligvis gjøres i et legekontor - krever minimal anestesi. Ulempen med prosedyren er at bulking agenter kan miste sin effektivitet over tid og kan kreve gjentatte injeksjoner.

Den vanlige måten å injisere et volumgivende middel er gjennom en nål som settes inn i forskjellige posisjoner ved hjelp av en cystoscope - en slank, rør-lignende instrument som gjør det mulig for kirurgen å vise urinrørets område.

Materialer som benyttes som fyllstoffer omfatter:

 • Kollagen. Kollagen er et fibrøst protein som finnes naturlig i bindevev, ben-og brusk i mennesker og dyr. Kollagen kan gi en allergisk reaksjon hos noen mennesker. Av denne grunn, vil legen bruke en hudtest før du utfører prosedyren for å se om du har en reaksjon.
 • Carbon-belagt Zirkonium perler. Durasphere er en bulking agent som bruker karbon-belagt Zirkonium perler som består av syntetisk materiale til bulk opp vevet rundt urinrøret. Durasphere krever ikke allergitester.
 • En komponent av bein og tenner. Coaptite er en bulking agent som er laget av partikler av kalsium hydroxylapatite, som er en komponent av bein og tenner. Coaptite krever ikke allergitester.
 • Silikon implantatet. Macroplastique er en bulking agent som er laget av syntetisk gummi-aktig silikon. Macroplastique krever ikke allergitester.

Ett materiale er ikke nødvendigvis bedre enn en annen. Hvis du prøver en, og det ser ikke ut til å hjelpe, kan legen foreslå å prøve et annet materiale. Nye volumforbindelser er under utvikling, samt nye måter for å gjøre injeksjonen prosessen enklere og mer effektiv.

Kirurgi for overaktiv blære

Kirurgi for overaktiv blære kan innebære implantere en nerve stimulering enhet eller øke blærens kapasitet.

Sakral nervestimulering
Sakral nervestimulering hemmer meldinger sendt av en overaktiv blære til hjernen, signaliserer et behov for å urinere. Sakral nervestimulering fungerer ved kontinuerlig å sende små elektriske impulser til nervene som styrer vannlating. Impulsene er generert av en liten, pacemaker-lignende enhet kirurgisk plassert under huden, vanligvis i setemuskelen din. Kobles til enheten - kalt en stimulator - er en tynn, elektrode-tipped ledning som går under huden din, bærer disse impulsene til den sakrale nerve.

Fordi sakral nerve stimulering ikke fungerer for alle, kan du prøve det ut først ved å bære stimulator eksternt, etter den vedlagte ledningen er plassert under huden din i et mindre kirurgisk inngrep. Hvis stimulator vesentlig forbedrer dine symptomer, så kan du få det implantert.

Kirurgi for å implantere stimulator er en poliklinisk prosedyre gjort i en operasjonsstue under lokalbedøvelse og mild sedasjon. Du kan bli bedt om å begrense aktiviteter for tre eller flere uker som av snittene helbrede. Legen kan justere nivået på stimulering med en håndholdt programmerer, og du har også en kontroll for å bruke for justeringer. Stimulering ikke forårsaker smerte og kan forbedre eller kunne behandle mennesker med urge-inkontinens som ikke har hatt suksess med medisiner eller endringer i livsstil.

Tibial nerve stimulering
Tibial nerve stimulering er en prosedyre for å stimulere en nerve i beinet (tibial nerve). Den elektrisk stimulering reiser langs tibial nerve til ryggraden, der den kobles med de nervene som kontrollerer blæren.

Kalt perkutan tibial nervestimulering, innebærer fremgangsmåten å stikke en nål gjennom huden ved ankelen for å nå den tibial nerve. En elektrisk impuls sendes gjennom nålen. Prosedyren tar ca 30 minutter og er i utgangspunktet gjøres ukentlig i ca 12 uker.

Tibial nerve stimulering kan være et alternativ hvis du har prøvd andre behandlinger uten å lykkes, og du ikke ønsker å gjennomgå en operasjon. Tibial nerve stimulering er et alternativ til sakral nerve stimulering.

Botox-injeksjon
Leger studerer injeksjoner av OnabotulinumtoxinA (Botox) for å se om denne medisinen, ofte brukt til å slappe av musklene, kan slappe av blæren muskler. Botox-injeksjoner for overaktiv blære innebære å ta en medisin for å slappe av deg. Legen injiserer deretter Botox inn i blæren muskler ved hjelp av en nål. Dette må vanligvis gjentas i seks til ni måneder.

Blære silikonpupper
Blære styrking er en prosedyre som brukes til å øke størrelsen på blæren. Denne operasjon er komplisert og medfører store abdominal kirurgi. Et snitt er gjort i magen og en åpning er gjort på toppen av blæren. Din kirurg tar deretter en stripe av vev, vanligvis fra tarmen eller magen, og legger det inn på blæren åpningen. Dette legges vev patch øker størrelsen på blæren.

Utvinning krever vanligvis bor på sykehuset til du er i stand til å begynne å drikke og spise igjen. Det tar vanligvis seks uker etter at du forlater sykehuset for deg å gå tilbake til normal timeplan. Mange krever livslang hjelp av et kateter etter inngrepet. Blære silikonpupper ikke alltid kurere inkontinens og kan ha komplikasjoner som infeksjon. Blære silikonpupper kan være et alternativ hvis annen behandling ikke har hjulpet.

Ett skritt av gangen

Finne et effektivt middel for urininkontinens kan ta tid, med flere trinn underveis. Hvis en bestemt behandling tilnærmingen ikke fungerer for deg, spør legen din om det er en annen løsning på problemet.

Se også