Urininkontinens

Urininkontinens: inkontinensprodukter for å holde deg tørr

I noen tilfeller, blæren kontroll problemer er vanskelige å håndtere. Disse effektive og diskret inkontinensprodukter kan hjelpe.

Selv om medisinsk utstyr ikke kurere blæren kontroll problemer, kan de hjelpe deg med å administrere urininkontinens. En rekke enheter - inkludert urinrør innstikk og vagitorier - er tilgjengelig for å redusere urinlekkasje eller hjelpe deg bedre styre din trang til å urinere.

Inkontinens produkter faller inn i to hovedgrupper. Den ene gruppen består av interne og eksterne enheter som holder urin lekker ut av blæren. Den andre gruppen omfatter ulike nervestimuleringsteknikker enheter som, når det brukes over tid, styrke musklene som støtter bekken organer og bidra til å opprettholde avholdenhet. Her er en oversikt over ulike inkontinens produkter som kan hjelpe deg.

Interne enheter

En viktig fordel med disse enhetene er at du kan bruke dem bare når du tror de vil være nødvendig. Ulempen er at noen mennesker finner dem ukomfortable.

Urinrør inserts
Urinrør innstikk er små, tampong-lignende disponibel plugger som en kvinne settes inn urinrøret hennes for å hindre urin lekker ut. Urinrør inserts er generelt slitt før engasjerende i aktiviteter som kan føre til stressinkontinens, og de kan brukes hele dagen. Når du trenger å urinere, du bare fjerne enheten. Urethrakutane innsatser er ikke ment å bæres 24 timer i døgnet. Urinrør innstikk er tilgjengelig på resept.

Et eksempel på en urethral setter inn er det FemSoft Sett inn. Den single-bruk disponibel enhet - laget av myk silikon - er et rør med en ballong-lignende tips. Som omslutter røret er en kappe fylt med mineralolje. Enheten blir satt inn i urinrøret og opp inn i halsen av blæren med en applikator. Det meste av mineral-olje i enheten strømmer da inn i ballongen spissen. Fordi ballongen spissen er myk og fylt med væske, den samsvarer med formen på en blærehalsen, danner en forsegling. Dette segl forhindrer urin lekker ut. Når du trenger å urinere, fjerner du innsatsen.

Vagitorier
Din lege eller sykepleier utøveren kan foreskrive et pessar (PES-uh-re) - en silikon eller latex enhet, vanligvis formet som en ring eller en plate, som er satt inn i skjeden din. Du kan bruke et pessar hele dagen. Enheten bidrar til å støtte blæren for å hindre urinlekkasje. Du kan ha nytte av et pessar hvis du har inkontinens på grunn av en droppet (prolapsed) blære eller livmor.

En pessar vanligvis er montert og satt på plass av en lege eller sykepleier utøveren. Hvis du har et bekken infeksjon, bør den behandles før du er utstyrt med enheten, for å unngå komplikasjoner. Du vanligvis ikke trenger å fjerne pessar å urinere, men du trenger ikke å regelmessig fjerne den for å rengjøre den. Noen av de bivirkningene av pessar, omfatter en allergisk reaksjon på latex eller silikon, infeksjon og trykksår. Trykksår er mer vanlig hvis du er postmenopausal fordi vaginal vev kan bli mer sensitiv og mindre elastisk etter overgangsalderen. Vaginal østrogen krem ​​kan bidra til å forhindre dette.

Eksterne enheter

Absorberende produkter
Det finnes en rekke produkter utviklet for å absorbere lekkasje, inkludert spesialdesignet truser, foringer og pads. Lester for urin-inkontinens er ikke det samme som menstrual elektrodene og er i stand til å holde mye mer fuktighet. Disse produktene kommer i en rekke størrelser, absorpsjonsevne nivåer og materialer, så se etter en tilpasset din kroppstype og behov.

Se også

Urininkontinens: inkontinensprodukter for å holde deg tørr

Nerve stimulering enheter

Urininkontinens. Bekkenbunnen stimulering.
Urininkontinens. Bekkenbunnen stimulering.

Disse enhetene overføre elektrisk strøm til bestemte nerver eller muskler med mål om å styrke bekkenbunnsmuskulaturen eller målretting nerver involvert i å skape urin haster. I motsetning til enkelte typer nerve stimulering, for eksempel sakral nerve stimulering, disse behandlinger ikke involverer kirurgi.

Bekkenbunnen stimulering
Hvis bekkenbunnsmuskulaturen er svært svak, eller hvis du har problemer med å fortelle hvordan det føles å spenne dem, kan elektrisk bekken stimulering være nyttig. I denne prosedyren, er en svak elektrisk strøm som brukes via elektroder som er plassert enten i nærheten av muskler eller direkte inn nervene de er laget for å stimulere. Den elektrisk stimulering fører bekkenbunnsmuskulaturen til kontrakt uten innsats fra din side (passive sammentrekninger). Hvis du klarer å gjøre Kegel øvelser, men bekkenbunnsmuskulaturen er fortsatt svake, kan elektrisk bekken stimulering brukes sammen med styrke øvelser.

Elektrisk bekken stimulering kan være effektive for urge-inkontinens, men det tar ofte flere måneder og flere behandlinger for å fungere. Prosedyren kan gjøres av lege eller terapeut kontor, eller du kan gjøre det hjemme med en bærbar batteridrevet enhet.

Tibial nerve stimulering
Inspirert av akupunktur, er denne metoden for elektrisk stimulering brukes spesielt for å behandle urge-inkontinens, ofte av folk som har brukt andre konservative metoder og vil heller ikke ha kirurgi. Den tibial nerve - som ligger i leggen - er koblet til den sakrale nerve gruppen, som spiller en direkte rolle i å regulere blære sammentrekninger. Stimulering av den tibiale nerve kan bidra til å moderere de ubalanserte nerve meldingene en overaktiv blære sender til hjernen, å redusere antall blærekontraksjoner og symptomene på haster og frekvens.

Tibial nerve stimulering kan gjøres på legens kontor. Under prosedyren, er en tynn nål inn like over anklebone din. Lavfrekvent elektrisk stimulering er gått gjennom nålen til din tibial nerve i ca 30 minutter. Prosedyren er smertefri, men du kanskje merke til tærne spredt ut eller stortåen curl. Du kan også føle en strømning gjennom hele fotsålen din. Stimulering er brukt en gang i uken i ca tre måneder og deretter etter behov etterpå, avhengig av din respons på behandlingen.

Katetre

Som en siste utvei, kan din lege eller sykepleier utøveren anbefaler at du bruker en urin kateter. Dette er et alternativ for de som ikke har suksess med andre behandlinger, som finner andre behandlinger uakseptabelt eller som trenger hjelp mens du venter på en behandling som kirurgi.

Et kateter er et tynt rør som er plassert i urinrøret slik at du kan tømme blæren manuelt. Dette kan bli gjort for deg, eller du kan lære å gjøre det selv. I noen tilfeller kan kateteret etterlates i. Kateteret kobles til en ytre pose som inneholder urin. Du tømmer posen etter behov.

Hvis du har nerveskader, kan ved hjelp av et kateter med jevne mellomrom hjelpe tømme blæren helt og hindre overløp inkontinens.

Vanlige bivirkninger av å bruke et kateter inkluderer urinveisinfeksjoner og hudirritasjon. Forsiktig vedlikehold av sterile teknikker mens du bruker kateter kan hjelpe deg å unngå disse problemene.

Se også