Vakuumekstraksjon

Definisjon

En vakuum-ekstraksjon er en fremgangsmåte noen ganger gjort i løpet av vaginal fødsel.

Under vakuum utvinning, gjelder en helsepersonell vakuum - en myk eller stiv kopp med et håndtak og en vakuumpumpe - til barnets hode for å hjelpe barnet ut av fødselskanalen. Dette gjøres vanligvis under en sammentrekning mens mor presser.

Din helsepersonell kan anbefale vakuumekstraksjon under den andre fasen av arbeidskraft - når du presser - hvis arbeidskraft ikke utvikler seg eller hvis babyens helse avhenger av en umiddelbar levering.

Vakuum utvinning utgjør en risiko for skade for både mor og baby. Hvis vakuum utvinning mislykkes, kan et keisersnitt (C-delen) være nødvendig.

Se også

Hvorfor det er gjort

Et vakuum utvinning kan vurderes hvis arbeidskraft oppfyller visse kriterier - livmorhalsen er fullt utvidet, dine membraner har sprukket og babyen har havnet i fødselskanalen headfirst, men du er ikke i stand til å presse babyen ut. Et vakuum utvinning er bare aktuelt i en birthing sentrum eller sykehus der en C-delen kan gjøres hvis det er nødvendig.

Din helsepersonell kan anbefale vakuumekstraksjon dersom:

 • Du presser, men arbeidskraft er ikke framdrift. Hvis du aldri har født før, arbeidskraft anses stoppet hvis du har presset på for en periode på to til tre timer, men har ikke gjort noen fremgang. Hvis du har født før, kan arbeidskraft anses stoppet hvis du har presset på for en periode på en til to timer uten noen fremgang.
 • Babyens hjerterytme antyder et problem. Hvis helsepersonell er bekymret for endringer i babyens hjerteslag og en umiddelbar levering er nødvendig, kan han eller hun anbefaler vakuum avsug.
 • Du har en helse bekymring Hvis du har visse medisinske tilstander -. Som innsnevring av hjertets aortaklaffen (aortaklaffen stenose) - helsepersonell kan begrense hvor mye tid du presse.

Husk at når vakuum utvinning er anbefalt, er en C-delen vanligvis også et alternativ.

Din helsepersonell kan advare mot vakuumekstraksjon dersom:

 • Du er mindre enn 34 uker gravid
 • Babyen har tidligere hadde blod tatt fra hans eller hennes hodebunn (fetal hodebunnen sampling)
 • Barnet har en tilstand som påvirker styrken av hans eller hennes ben, slik som osteogenesis imperfecta, eller blødningsforstyrrelser, slik som hemofili
 • Babyens hode har ennå ikke beveget seg forbi midtpunktet i fødselskanalen
 • Plasseringen av babyens hode er ikke kjent
 • Babyens skuldre, armer, rumpe eller føtter er fører an gjennom fødselskanalen
 • Babyen kan ikke være i stand til å komme gjennom bekkenet på grunn av hans eller hennes størrelse eller størrelsen på bekkenet

Se også

Risiko

Et vakuum utvinning utgjør en risiko for skade for både mor og baby.

Mulig risiko til deg er:

 • Smerter i perineum - vevet mellom vagina og anus - etter levering
 • Lavere genitale tårer og sår
 • Kortsiktige problemer med vannlating eller tømme blæren
 • Kortsiktig eller langsiktig urin eller avføring inkontinens
 • Anemi - en tilstand der du ikke har nok friske røde blodceller til å gjennomføre tilstrekkelig oksygen til vevene - på grunn av blodtap under fødselen
 • Svekkelse av muskler og leddbånd støtte bekken organer, forårsaker bekken organer å skli ut av plass (bekken orgel prolaps)

Mens de fleste av disse risikoene er også forbundet med vaginale fødsler generelt, de er mer sannsynlig med et vakuum avsug.

Hvis helsepersonell gjør en episiotomi - et snitt i vevet mellom vagina og anus som kan bidra til å lette levering av babyen din - du er også i fare for postpartum blødning og infeksjon.

Mulig risiko for barnet ditt er:

 • Hodebunnen sår
 • En skade til nettverket av nerver som sender signaler fra ryggraden til skulder, arm og hånd (plexus brachialis)
 • Kragebeinet brudd
 • Kraniebrudd
 • Blødning i hodeskallen

Alvorlige spedbarn skader etter et vakuum ekstraksjon er sjeldne.

Se også

Hvordan du forbereder

Før helsepersonell vurderer et vakuum utvinning, kan han eller hun prøve andre måter å oppmuntre arbeidskraft til fremgang. For eksempel kan han eller hun justere anestesi å oppmuntre til mer effektiv presser. For å stimulere til sterkere sammentrekninger, kan et annet alternativ være intravenøs medisinering - vanligvis en syntetisk versjon av hormonet oxytocin (Pitocin).

Vakuum avsug. Du presser, men arbeidskraft er ikke framdrift.
Vakuum avsug. Du presser, men arbeidskraft er ikke framdrift.

Hvis vakuumekstraksjon synes å være det beste alternativet, vil helsepersonell forklare risiko og fordeler av prosedyren og be om samtykke.

Hvis du ikke allerede har fått en regional bedøvelse, kan helsepersonell gi deg en epidural eller spinal bedøvelse. Et medlem av den medisinske teamet vil plassere et kateter i blæren for å tømme den for urin. Din helsepersonell kan også gjøre et snitt i vevet mellom vagina og anus (episiotomi) for å lette levering av babyen.

Se også

Hva du kan forvente

Under prosedyren
Under et vakuum utvinning, vil du ligge på ryggen med bena spredt fra hverandre. Du kan bli bedt om å gripe håndtakene på hver side av leveransen bordet for å spenne deg selv mens du presser.

Din helsepersonell vil sette vakuum cup inn i skjeden din, plasserer koppen mot babyens hode og sjekke at ingen vaginal vev er fanget mellom koppen og babyens hode. Da helsepersonell vil bruke vakuum pumpe for å skape sug.

I løpet av neste sammentrekning, vil helsepersonell raskt øke vakuum innsugingstrykket, gripe koppen håndtaket og prøve å veilede barnet gjennom fødselskanalen mens du trykker. Mellom riene, kan helsepersonell opprettholde eller redusere innsugningstrykket.

Etter babyens hode er levert, vil helsepersonell slipper sug og fjerne koppen.

Vakuum ekstraksjon er ikke alltid vellykket. Hvis helsepersonell ikke er i stand til å oppnå sug, kan han eller hun bruke pinsett - et instrument formet som et par store skjeer eller salat tang - for å hjelpe barnet ut av fødselskanalen, eller velge en C- delen.

Hvis helsepersonell oppnår sug med vakuum og koppen uhell løsner to til tre ganger, eller barnet ikke beveger seg når den brukes støvsuger, er en C-delen sannsynligvis det beste alternativet.

Etter inngrepet
Etter levering vil helsepersonell undersøke deg for eventuelle skader som kan ha blitt forårsaket av vakuum. Noen tårer eller snitt vil bli reparert.

Babyen vil også overvåkes for tegn på komplikasjoner som kan være forårsaket av et vakuum ekstraksjon.

Når du går hjem
Hvis du hadde en episiotomi eller vaginal rift under fødselen, kan såret vondt i noen uker. Omfattende tårer kan ta lenger tid å helbrede.

I mellomtiden kan du bidra til å fremme helbredelse:

 • Berolige såret. Påfør en ispose på det berørte området, eller plassere en kjølt trollhassel pad mellom et sanitetsbind og såret. Du kan finne trollhassel pads i de fleste apotek.
 • Ta brodden av urinering. Bruk en plastkopp å helle varmt vann over vulva din som du urinerer, og skyll deg selv med en skvett flaske etterpå.
 • Hindre smerter og strekking under avføring. Trykk en ren pad hardt mot såret når du bære ned for avføring.
 • Sitt ned forsiktig. Stram baken som du senker deg selv til en sittende stilling. Sitte på en pute eller polstret ring heller enn en hard overflate.
 • Tenk komplementære behandlinger. Noen undersøkelser tyder på at lavendel kan hjelpe lindre smerter etter en tåre eller episiotomi. Hvis helsepersonell godkjenner, tilsett noen dråper lavendel essensielle olje til badevannet eller bruke oljen direkte til det berørte området.

Mens du healing, forventer ubehag å gradvis forbedre. Kontakt legen din hvis smertene blir verre, utvikler du en feber eller merker du et puss-aktig utflod.

Babyens hjerterytme antyder et problem. Du har en helse bekymring.
Babyens hjerterytme antyder et problem. Du har en helse bekymring.

Graviditet og fødsel strekke bindevevet i bunnen av blæren og kan forårsake nerve-og muskel-skade på blæren eller uretra. Du kan lekke urin når du hoster, stamme eller le. Heldigvis, forbedrer dette problemet vanligvis innen tre måneder. I mellomtiden, ha bind og gjøre Kegel øvelser for å hjelpe tone bekkenbunnsmuskulaturen.

For å gjøre Kegels, stramme musklene i underlivet som om du stopper din strøm av urin. Prøv det i fem sekunder av gangen, fire eller fem ganger på rad. Arbeide opp til å holde musklene kontrakt i 10 sekunder om gangen, avslappende for 10 sekunder mellom riene. Sikt i minst tre sett med 10 repetisjoner om dagen.

Hvis frykt for smerte etterlater deg å unngå avføring, iverksette tiltak for å holde avføringen myk og regelmessig. Spis mat med høyt fiber - inkludert frukt, grønnsaker og helkorn - og drikk rikelig med vann. Det er også nyttig å være så fysisk aktiv som mulig. Spør legen din om en krakk mykner eller fiber avføringsmiddel, hvis det er nødvendig.

Hvis du ikke klarer å kontrollere avføring (fekal inkontinens), kan hyppige Kegel øvelser hjelpe. Hvis du har vedvarende problemer med å kontrollere avføring, ta kontakt med helsepersonell.

Se også