Vasektomi reversering: kirurgi for å angre en vasektomi

Definisjon

Vasektomi reversering er kirurgi for å angre en vasektomi. Det kobler rørene som frakter sæd fra testiklene i sæden. Etter en vellykket vasektomi reversering, sperm er igjen til stede i sæd, og du kan være i stand til å få partneren gravid.

Rapporterte graviditet priser etter vasektomi reversering fra 40 til 90 prosent. Mange faktorer påvirker om en reversering er vellykket, inkludert type vasektomi du hadde, og opplevelsen av at legen gjør reversering kirurgi.

Se også

Hvorfor det er gjort

Menn velger å ha en vasektomi reversering for en rekke årsaker, inkludert tap av et barn, gjengifte eller forbedret økonomi som gjør det mulig å oppdra et barn. Et lite antall menn har en vasektomi reversering til å behandle smerte i testiklene som kan være knyttet til vasektomi.

Se også

Risiko

Nesten alle vasectomies kan reverseres. Men dette betyr ikke garantere suksess i å få barn. Vasektomi reversering kan forsøkes selv om flere år har gått siden den opprinnelige vasektomi - men jo lenger det har vært, jo mindre sannsynlig er det at reverseringen vil fungere.

Vasektomi reversering fører sjelden til alvorlige komplikasjoner. Risikoer inkluderer:

 • Blødning i pungen. Dette kan føre til en samling av blod (hematom) som forårsaker smertefull hevelse. Du kan redusere risikoen for hematom ved å følge legens instruksjoner for å hvile etter operasjonen. Spør legen din hvis du trenger for å unngå acetylsalisylsyre eller andre typer blodfortynnende medisiner før og etter operasjonen.
 • Infeksjon ved kirurgi området. Dette er ikke vanlig, men det er en risiko for ethvert kirurgisk.
 • Sperm granulomer. Sperm lekker inn i pungen kan be din immunsystem til å danne en betent massen kalles en sperm granulomer. Granulomer kan oppstå etter operasjonen og kan være et tegn på at en vasektomi reversering var ikke vellykket.
 • Kronisk smerte. Et mindretall av menn har smerter i testikkelen området (scrotal smerter) etter vasektomi reversering.

Se også

Hvordan du forbereder

Når du vurderer vasektomi reversering, her er noen av tingene å tenke på:

 • Vasektomi reversering kan være dyrt, og din helse forsikring kan ikke dekke det. Finn ut om kostnadene på forhånd.
 • Vasektomi reversering er generelt mest vellykket når de er gjort av en kirurg som bruker et kirurgisk mikroskop (mikrokirurgisk teknikk).
 • Fremgangsmåten er mest vellykket når det utføres av en kirurg som har gjort den prosedyre mange ganger.

Når du velger en lege, ikke vær redd for å stille spørsmål om hvor mange vasektomi tilbakeføringer legen har gjort, hva slags teknikker som brukes og hvor ofte vasektomi tilbakeføringer har resultert i graviditet. Spør også om risiko og mulige komplikasjoner av prosedyren.

Før operasjon
Før vasektomi reversering kirurgi, vil legen sannsynligvis vil:

 • Ta din historie og utføre en fysisk eksamen. Legen vil ønske å sørge for at du ikke har helsemessige bekymringer som kan komplisere operasjonen.
 • Sjekk for å se om du kan produsere sunn sperm. For de fleste menn, etter å ha fått en kvinne gravid før er bevis nok. Hvis legen er usikker på om du produserer sunn sperm, trenger du kanskje en testicular biopsy. I denne testen blir en nål anvendes for å fjerne væske fra testiklene til å sjekke for spermier.
 • Bekreft at partneren din er i stand til å ha et barn. Legen vil ønske å se om din partner har noen fruktbarhet problemer, spesielt hvis hun har aldri hatt et barn eller er eldre enn 35 år. Dette kan kreve en gynekologisk undersøkelse og andre tester.

Sørg for at du vet hvilke skritt du må ta før operasjonen. Legen vil sannsynligvis be deg om å:

 • Slutt å ta blodfortynnende medisiner. To uker før vasektomi reversering, kan legen din fortelle deg om ikke å ta smertestillende midler som aspirin eller ibuprofen (advil, motrin IB, andre), fordi de kan øke risikoen for blødning. Legen kan også ha du slutter å ta andre medisiner.
 • Ta en atletisk supporter å bære etter operasjonen. Dette vil støtte pungen og holde bandasjer på plass.
 • Ordne for noen til å kjøre deg hjem etter operasjonen. Kirurgi tar vanligvis ca 2-4 timer. Du kan trenge ekstra tid å komme seg etter anestesi. Spør legen din når du kan forvente å dra hjem etter operasjonen.

Se også

Hva du kan forvente

Leger vanligvis utføre vasektomi tilbakeføringer på en operasjon eller sykehus. Prosedyren er vanligvis gjort på poliklinisk basis - uten overnatting.

Legen kan bruke generell anestesi for å gjøre deg bevisstløs under operasjonen. Eller legen kan gi deg en bedøvelse som holder deg fra å føle smerte, men ikke sette deg til å sove - for eksempel en epidural, spinal eller lokal bedøvelse.

Vasektomi reversering er vanskeligere enn vasektomi. Det krever spesialisert kompetanse og ekspertise. Leger kan utføre denne operasjonen på en av to måter:

 • Vasovasostomy (vas-o-vay-ZOS-tuh-me). Med denne fremgangsmåten, syr kirurgen sammen igjen de ødelagte endene av rørene som frakter sæd (Deferensen).
 • Vasoepididymostomy (vas-o-ep-ih-Sa-ih-MOS-tuh-me). Denne operasjonen festes sædlederen direkte til den lite organ på baksiden av hver testikkel som holder sædceller (epididymis). En vasoepididymostomy er mer komplisert enn en vasovasostomy og er generelt valgt hvis en vasovasostomy ikke kan gjøres eller ikke er sannsynlig å fungere.

Du vil sannsynligvis ikke vite på forhånd hvilken teknikk er nødvendig. I de fleste tilfeller, bestemmer kirurgen under operasjonen som teknikken vil fungere best. Noen ganger kan en kombinasjon av de to kirurgiske teknikker er nødvendig - en vasovasostomy på den ene siden og en vasoepididymostomy på den andre.

Under prosedyren
Under operasjonen, vil legen lage et lite snitt (snitt) på undersiden av pungen. Dette vil utsette testikkelen og frigjøre den fra omkringliggende vev. Deretter vil legen kuttet åpne røret som frakter sæd (sædlederen) og undersøke væske inne. Når spermier er tilstede i væsken, kan endene av sædlederen være koblet for å re-etablere den passasje for spermier.

Hvis væsken er tykk eller deigaktig, eller hvis den inneholder ingen sædceller eller delvis sperm, kan arrvev blokkerer sperm flyt. I dette tilfellet, kan legen velge å utføre en vasoepididymostomy.

Etter operasjonen
Umiddelbart etter operasjonen, vil legen dekke snittene med bandasjer. Du vil sette på en atletisk supporter å holde bandasjer på plass og å legge press for å redusere hevelse og begrense bevegelsen.

Du kan bli sår i flere dager. Hvis legen legger bandasjer etter operasjonen, spør når det er OK å ta dem av. Noen masker bør løses i sju til ti dager.

Når du kommer hjem, ta det med ro. Med jevne bruker en ispose på pungen din vil bidra til å redusere hevelse. Som bedøvelsen slites av, kan du ha litt smerter og kramper. For de fleste menn, er smerten ikke alvorlig og blir bedre etter et par dager til en uke.

Legen kan også gi deg følgende instruksjoner:

 • Bruk en atletisk supporter i flere uker til enhver tid, bortsett fra når du dusjer. Etter det, må du fortsette å bruke den under trening.
 • For de to første dagene etter operasjonen, unngå alt som kan få den operasjonen nettstedet våt, slik som bading eller svømming.
 • Avstå fra sport og tunge løft for to til tre uker.
 • Hvis du har en kontorjobb, vil du sannsynligvis være i stand til å gå tilbake til jobb noen dager etter operasjonen. Hvis du utfører fysisk arbeid eller har en jobb som krever mye gåing eller kjøring, snakk med legen din om når det er trygt å gå tilbake til arbeid.
 • Ikke ha samleie eller utløsning før legen sier det er OK. De fleste menn trenger å avstå fra sex i to til fire uker etter operasjonen.

Nedfrysing av spermier
Hvis legen finner sperm under operasjonen, kan du velge å ha noen frosset i ditt tilfelle vasektomi reversering ikke fungerer (nedfrysing). Hvis du ikke er i stand til å bli far gjennom samleie, kan det hende at frossen sperm injiseres direkte inn i din partners egg. Dette er en type in vitro fertilisering kalles intracytoplasmatisk spermieinjeksjon (ICSI).

Snakk med legen din om nedfrysing av spermier kan være et alternativ for deg. Spør om mulige fordeler og kostnaden av prosedyren. Det er ikke alltid tilgjengelig, og leger har ulik oppfatning om dens effektivitet.

Se også

Resultater

Om seks uker etter operasjonen, vil legen undersøke din sæd under et mikroskop for å se om operasjonen var vellykket. Å samle en sædprøve, vil legen din har du onanerer og får utløsning inn i en container.

Legen din kan være lurt å sjekke din sæd hver to til tre måneder. Med mindre du får din partner gravid, sjekke sæden din for sperm er den eneste måten å finne ut om vasektomi reversering var en suksess.

Når en vasektomi reversering er vellykket, sperm vanligvis vises i sæd etter noen måneder, men det kan noen ganger ta et år eller mer. Vasektomi reversering fører til graviditet i omtrent halvparten av par i løpet av to år.

Hvis vasektomi reversering ikke fungerer
Vasektomi reversering noen ganger mislykkes hvis det er en sperm blokkering som ikke ble gjenkjent under en operasjon, eller hvis en blokkering utvikler en gang etter operasjonen. Noen menn har en andre-forsøk vasektomi reversering kirurgi hvis prosedyren ikke fungerer første gang.

Du kan også være i stand til å bli far gjennom in vitro fertilisering ved å bruke frossen sæd hentes under vasektomi reversering. Hvis du ikke har sperm frosset eller frossen sperm er ikke levedyktig, in vitro fertilisering kan fortsatt være mulig å bruke sperm hentes direkte fra testikkelen din med en nål.

Se også