Vekttap

Vekttap grunnleggende

Din vekt er en balansegang, og kalorier er en del av ligningen. Kjepphest dietter kan love deg at å telle karbohydrater eller spise et fjell av grapefrukt vil gjøre pounds frafalt. Men når det kommer til vekttap, er det kalorier som teller. Vekttap kommer ned til å brenne flere kalorier som du tar i. Du kan gjøre det ved å redusere ekstra kalorier fra mat og drikke og økende antall forbrente kalorier gjennom fysisk aktivitet.

Når du forstår at ligningen, er du klar til å sette din vekt-tap mål og lage en plan for å nå dem. Husk, du trenger ikke å gjøre det alene. Snakk med legen din, familie og venner for støtte. Også planlegger smart: forutse hvordan du vil håndtere situasjoner som utfordrer din besluttsomhet og den uunngåelige mindre tilbakeslag.

Hvis du har alvorlige helseproblemer på grunn av vekten din, kan legen din foreslå vekt-tap kirurgi eller medisiner for deg. I dette tilfellet vil du og legen din trenger å grundig diskutere mulige fordeler og mulige risikoer.

Men ikke glem den nederste linjen: Nøkkelen til vellykket vekttap er en forpliktelse til å gjøre varige endringer i kosthold og mosjonsvaner.

Se også

Diett planer

Når det kommer til vekttap, er det ingen mangel på diett planer. Sjekk om magazine rack, og du er nødt til å se de nyeste og beste diett planer. Men hvordan vet du om en diett plan som passer dine behov og livsstil? Spør deg selv disse spørsmålene om noen diett plan du vurderer:

  • Betyr det omfatter ulike matvarer fra de store matvaregrupper: frukt, grønnsaker, korn, magre meieriprodukter, magert protein kilder, nøtter og frø?
  • Betyr det inkluderer mat du liker og at du ville nyte å spise for en levetid - ikke bare i flere uker eller måneder?
  • Kan du enkelt finne disse mat i din lokale matbutikk?
  • Vil du være i stand til å spise din favoritt mat, eller enda bedre, alle matvarer?
  • Det passer din livsstil og budsjett?
  • Betyr det inkluderer riktige mengder næringsstoffer og kalorier for å hjelpe deg å miste vekt trygt og effektivt?
  • Er regelmessig fysisk aktivitet en del av planen?

Hvis svaret på noen av disse spørsmålene er nei, holde utkikk. Det er bedre diett planer der ute for deg.

Se også

diett

Lei av mislykkede kjepphest dietter? Kanskje det er tid for en forandring. Dietten er en annen tilnærming til vekttap. Først blir diett basert på faktisk forskning og klinisk erfaring. Sekund, erkjenner diett som vellykket, langsiktig vektkontroll må fokusere på mer enn maten du spiser og de pounds du taper. Det er behov for å fokusere på din generelle helse. Dietten hjelper deg omforme din kropp og din livsstil ved å vedta sunne vaner og bryte usunn seg.

Se også

Kosthold og trening

Hvordan kan du gå ned i vekt? Med kosthold og mosjon. Nøkkelen til vellykket vekttap er å utvikle sunt kosthold og mosjonsvaner. Du kan ikke liker disse ordene - kosthold og mosjon. Ikke bli hengt opp på ordene. Diet betyr bare spise sunt, lavere kalori måltider. Trening betyr å være mer aktiv.

Selv om folk ofte fokus på kosthold når de prøver å gå ned i vekt, være aktiv er også en viktig del av en vekt-tap programmet. Når du er aktiv, bruker kroppen energi (kalorier) for å arbeide, bidrar til å brenne kalorier du tar inn med maten du spiser.

Rengjøring av huset, gjør sengen, shopping, skal klippes og hagearbeid alle former for fysisk aktivitet. Trening, derimot, er en strukturert og repeterende form for fysisk aktivitet som du gjør på en jevnlig basis.

Vekttap. Slankepiller, kosttilskudd og kirurgi.
Vekttap. Slankepiller, kosttilskudd og kirurgi.

Uansett hvilken aktivitet du velger, gjør det regelmessig. Sikt i minst 150 minutter i uka med moderat fysisk aktivitet eller 75 minutter i uka av energisk aerobic aktivitet - fortrinnsvis spredt over hele uken. Husk at du kanskje trenger mer fysisk aktivitet for å gå ned i vekt.

Se også

Slankepiller, kosttilskudd og kirurgi

Slankepiller og kirurgi kan hjelpe til med vekttap - i kombinasjon med et sunt kosthold og fysisk aktivitet. Men slankepiller er ikke for alle. Det er heller ikke kirurgi. Faktisk, mange leger vurdere dem bare hvis du har vekt-relaterte helseproblemer.

Hvis du er i den gruppen, du og legen din må nøye vurdere de potensielle fordelene av slankepiller eller kirurgi og veie dem opp mot de mulige langsiktige risikoen. Legen vil også gi deg råd om livsstil endringer du må gjøre for å lykkes på lang sikt.

Et ord av forsiktighet: Selv om du kan finne slankepiller og kosttilskudd på apotek, supermarked, helsekost butikk og på nett, har de fleste ikke blitt bevist sikker og effektiv. Og noen er rett og slett farlig. Snakk med legen din før du tar slankepiller eller kosttilskudd.

Se også