Vekttap

Atkins diett: hva som er bak påstandene?

Definisjon

The Atkins Diet er en populær lav-karbohydrat diett og livslang spising plan opprettet i 1972 av kardiolog Robert C. Atkins. The Atkins Diet begrenser karbohydrater samtidig understreker protein og fett. The Atkins Diet har flere faser for vekttap og vedlikehold, starter ut med en svært lav karbohydrat diett. The Atkins Diet, formelt kalt Atkins Ernæringsmessige Tilnærming, har blitt beskrevet i mange bøker og er kreditert med å lansere den low-carb diett trend.

Formål

Formålet med Atkins Diet er å endre dine spisevaner for å hjelpe deg å miste vekt og holde den av. The Atkins Diet sier også det er en sunn livslang tilnærming til å spise, enten du ønsker å gå ned i vekt, øke din energi eller bidra til å forbedre visse helseproblemer, for eksempel høyt blodtrykk eller metabolsk syndrom.

Hvorfor kan du følge Atkins diett
Du kan velge å følge Atkins diett fordi du:

 • Nyt de typer og mengder av mat omtalt i kosten
 • Vil du ha en diett som begrenser visse karbohydrater for å hjelpe deg å miste vekt
 • Vil du endre generelle spisevaner
 • Har medisinsk bekymringer du tror kostholdet kan bidra til å forbedre
 • Vil du ha en diett du kan feste med for livet
 • I likhet med de relaterte Atkins diett produkter, for eksempel kokebøker, rister og barer

Sjekk med din lege eller helsepersonell før du starter noen vekttap diett, spesielt hvis du har noen helsemessige forhold, for eksempel diabetes eller nyresykdom.

Diet detaljer

Den viktigste kosten fokus for Atkins dietten er å spise riktig balanse av karbohydrater, protein og naturlig fett for optimal vekttap og helse. Ifølge Atkins Diet, fedme og relaterte helseproblemer, som for eksempel type 2 diabetes og hjertesykdom, er det feil av den typiske lav-fett, høyt karbohydrat europeiske kostholdet. The Atkins Diet sier at du ikke trenger å unngå fete kjøttstykker eller trimme av overflødig fett. Snarere kontrollere karbohydrater og spise naturlig fett er det som er viktig.

The Atkins Diet mener at å spise for mange karbohydrater - spesielt sukker, hvitt mel og andre raffinerte karbohydrater - fører til blod sukker ubalanser, vektøkning og hjerte-problemer. For å nå dette målet, begrenser Atkins Diet karbohydrater og oppfordrer spise mer protein og naturlig fett. Men, sier Atkins Diet det ikke er en høy-protein diett.

Som mange diett planer, fortsetter Atkins Diet å utvikle seg, selv siden grunnleggeren døde i 2003. Det tar nå en sunnere tilnærming til å spise enn det tidligere gjorde. Det oppmuntrer til å spise mer fiberrike grønnsaker, plass til vegetarisk og vegan behov, og tar for helseproblemer som kan oppstå når utgangspunktet starte en low-carb diett. Fordi noen av de eldre Atkins Diet bøker er fortsatt i papirutgave, kan de ikke matche den nåværende Atkins Diet råd.

Vekttap. Fase 2: pågående vekttap.
Vekttap. Fase 2: pågående vekttap.

Karbohydrater
The Atkins Diet krever ikke kalori telling eller porsjonskontroll. Det krever at du spore karbohydrater, though. Den bruker et system som kalles netto karbohydrater, som er det totale karbohydrat innholdet i et element minus dens innhold av fiber. For eksempel har en halv kopp rå brokkoli 2,3 gram totalt karbohydrater og 1,3 gram fiber, setter sin netto carb verdi på 1 gram.

The Atkins Diet sier sin tilnærming til karbohydrater vil brenne av kroppens fettlagre, regulere blodsukkeret ditt og hjelpe deg å oppnå optimal helse, samtidig som det ikke slik at du føler deg sulten eller fratatt. Når du er på ditt mål vekt, sier Atkins Diet også det vil hjelpe deg å identifisere dine personlige karbohydrat toleranse - antall gram netto karbohydrater du kan spise hver dag uten å få eller miste vekt.

Utøve
The Atkins Diet sier at trening ikke er viktig for vekttap. Men erkjenner at trening er viktig for å opprettholde vekttap og oppnå andre helsefordeler. The Atkins Diet advarer mot å starte en ny eller mer intens trening program på samme gang du starter diett - det antyder venter minst to uker for å gi kroppen tid til å tilpasse seg endringer i kostholdet først. Hvis du allerede er aktiv, må du kanskje midlertidig skalere tilbake intensiteten eller varigheten av treningen hvis du føler et tap av energi når du starter Atkins Diet.

Faser av Atkins dietten
The Atkins Diet har fire faser. Avhengig av din vekt-tap mål, kan du begynne på noen av de første tre faser.

 • Fase 1:. Induksjon I denne strenge fasen, kutte deg ut nesten alle karbohydrater fra kosten, spise bare 20 gram netto karbohydrater per dag, hovedsakelig fra grønnsaker. I stedet for å få 45 til 65 prosent av det daglige kalorier fra karbohydrater, som anbefalt av de fleste ernæring retningslinjer, får du bare rundt 10 prosent. Du fokuserer på å spise protein, som fisk og skalldyr, fjærfe, kjøtt, egg og ost, samt oljer og fett. Du kan også fokusere på å spise masse salat greener og "foundation" grønnsaker som asparges, brokkoli, selleri, agurk, grønne bønner og paprika. Du kan ikke ha de fleste frukter, sukkerholdige bakevarer, brød, pasta, korn, nøtter eller alkohol. Du blir i denne fasen i minst to uker, avhengig av din vekt tap.
 • Fase 2: pågående vekttap I denne potensielt langvarig fase, du sakte legge tilbake i noen næringsrike karbohydrater, som for eksempel mer grønnsaker og bær, nøtter og frø, som du fortsetter å gå ned i vekt.. Som i fase 1, fokuserer du på å spise protein og naturlig fett. Du blir i denne fasen til du er ca 10 pounds fra målet ditt i vekt.
 • Fase 3:. Pre-vedlikehold I denne fasen, fortsetter du å gradvis øke omfanget av matvarer du kan spise, inkludert frukt, stivelsesholdige grønnsaker og helkorn. Du kan legge til ca 10 gram karbohydrater i kostholdet ditt hver uke, men du må kutte ned hvis vekttap stopper. Du blir i denne fasen i minst en måned etter å ha nådd din vekt mål.
 • Fase 4:. Livstid vedlikehold Du beveger deg inn i denne fasen når du når målet ditt i vekt, og deretter fortsette denne måten å spise for livet.

En typisk dagens meny på Atkins dietten
Her er en titt på hva du kan spise i løpet av en typisk dag på fase en av Atkins Diet:

 • Frokost. Eggerøre, pølser og dampet spinat. Akseptable drikker er kaffe, te, vann, lettbrus og urtete.
 • Lunsj. Roastbiff på salat greener, med bønnespirer, oliven, løk og dressing, sammen med et godkjent drikke.
 • Middag. Bakt laks biff, asparges og ruccolasalat med cherrytomater og agurk, sammen med et godkjent drikke.
 • Snacks. Du kan vanligvis ha to snacks om dagen. Snacks kan omfatte en Atkins Diet produkt, for eksempel en sjokolade shake eller granola bar, eller streng ost, oliven og avokado.

Resultater

Vekttap
The Atkins Diet sier at du kan miste 15 pounds (6,8 kilo) i de to første ukene av fase 1 - men det også erkjenner at de ikke er typiske resultater. Den sier at du vil fortsette å gå ned i vekt i fase 2 og 3 så lenge du ikke spiser mer karbohydrater enn det kroppen tåler.

De fleste kan gå ned i vekt på nesten hvilken som helst diett plan som begrenser kalorier - i hvert fall på kort sikt. På lang sikt, men studier viser at lav-carb dietter som Atkins er ikke mer effektivt for vekttap enn det som er standard high-karbohydrat dietter og at folk flest gjenvinne vekten de tapte uansett diett plan. Men studier har vist at folk som fortsatte å følge diett planer som Atkins i to år gjorde miste et gjennomsnitt på nesten 9 pounds (4,1 kilo) totalt. Noen studier tyder på at det ikke er å kutte karbohydrater som fører til vekttap med Atkins. I stedet kan du kaste pounds fordi mat valg er begrenset, og spiser du mindre siden den ekstra protein og fett holder deg mett lenger.

Poenget er at for å gå ned i vekt må du redusere kalorier du tar inn og øke kalorier du forbrenner. Tradisjonelle anbefalinger for vekttap råd å miste 1-2 pounds (0,45 til 0,9 kilo) i uken ved å redusere kalorier og fett, og understreker komplekse karbohydrater. Å miste en stor mengde vekt raskt kan tyde på at du mister vann vekt eller lean vev, snarere enn fett. The Atkins Diet erkjenner at du kan i utgangspunktet miste vann vekt. I noen situasjoner kan raskt vekttap være trygt dersom det gjøres på en sunn måte. For eksempel kan leger foreskrive en medisinsk tilsyn svært lav kalori diett for hurtig vekttap hvis du er overvektig eller har alvorlige helseproblemer. I tillegg er noen dietter inneholder en innvielse fase for å hjelpe deg å hoppe starte ditt vekttap, inkludert kosten.

Fysisk aktivitet og trening hjelpe deg å forbrenne mer kalorier, hjelpe vekttap. Regelmessig fysisk aktivitet er også viktig for å unngå å gjenvinne den vekten du har mistet og, selvfølgelig, gir mange helsefordeler. Selv om Atkins Diet sier trening er viktig, betyr det ikke noe om hvor mye du trenger. Det utsetter til Department of Health and Human Services retningslinjer, som anbefaler å få minst 150 minutter i uka med moderat aerob aktivitet eller 75 minutter i uka med energisk aerobic aktivitet.

Helsemessige fordeler
The Atkins Diet sier at det å spise plan kan forebygge eller forbedre alvorlige helsemessige forhold, for eksempel metabolsk syndrom, diabetes, høyt blodtrykk og hjerte-og karsykdommer. Faktisk kan nesten enhver diett som hjelper deg å kaste overflødig vekt redusere eller reversere risikofaktorer for hjerte-og karsykdommer og diabetes. Og de fleste vekt-tap dietter - ikke bare low-carb dietter - kan forbedre blod kolesterol eller blodsukker, i det minste midlertidig. En studie viste at folk som fulgte Atkins hadde bedret triglyserider, noe som tyder på bedre hjerte helse. Men det har vært noen store studier som viser om slike ytelser holde seg på lang sikt eller øke hvor lenge du lever.

Noen helse eksperter mener at å spise en stor mengde fett og protein fra animalske kilder, som er tillatt på Atkins diett, kan øke risikoen for hjertesykdom eller noen kreftformer. Men det er ikke kjent hvilke risikoer, om noen, kan Atkins Diet positur på lang sikt fordi de fleste av studiene om det har vart i et år eller mindre.

Risiko

The Atkins Diet erkjenner at drastisk kutte karbohydrater i den tidlige fasen av programmet kan føre til noen bivirkninger, inkludert:

 • Hodepine
 • Svimmelhet
 • Svakhet
 • Fatigue
 • Forstoppelse

I tillegg er noen low-carb eller svært lav carb dietter begrense karbohydrater så mye at de føre ernæringsmessige mangler eller utilstrekkelig fiber, som kan forårsake slike helseproblemer som forstoppelse, diaré og kvalme. Å spise karbohydrater som er høy fiber, fullkorn og næringsstoff tett kan forbedre helsen profil av programmer som Atkins Diet, though. I tillegg har Atkins Diet endret seg over tid å bidra til å forebygge helseproblemer, og det nå anbefaler å ta en liten mengde ekstra salt, sammen med vitaminer eller kosttilskudd.

Det er også mulig at begrenser karbohydrater til mindre enn 20 gram om dagen - anbefaling for fase 1 av Atkins Diet - kan resultere i ketose. Ketose oppstår når du ikke har nok sukker (glukose) for energi, slik at kroppen bryter ned lagret fett, forårsaker ketoner å bygge opp i kroppen din. Bivirkninger av ketose kan være kvalme, hodepine, mental trøtthet og dårlig ånde.

I tillegg er Atkins Diet ikke passer for alle. For eksempel, advarer Atkins at folk med alvorlig nyresykdom som ikke bør følge dietten. Det advarer også at vekt-tap fasene av dietten er ikke egnet for kvinner som er gravide eller ammer. The Atkins Diet anbefaler at du kontakter legen din før du starter dietten, spesielt hvis du har diabetes eller gikt eller ta diuretika, insulin eller muntlig diabetes medisiner.

Se også