Voksen helse

Tatoveringer: forstå risiko og forsiktighetsregler

Tatoveringer kan være mer vanlig enn noensinne, men ikke ta tatovering lett. Kjenner risikoen og forstå grunnleggende sikkerhetsregler og ettervern trinn.

Du kan bli den stolte eier av en ny tatovering i løpet av noen timer - men ikke la den enkle å få tatoveringer stoppe deg fra å gjøre en gjennomtenkt beslutning om permanent kroppskunst. Før du får en tatovering, sørg for at du vet hva som er involvert. Vær også sikker på at tatovering er den riktige avgjørelsen for deg.

Hvordan tatoveringer er gjort

En tatovering er en permanent merke eller design laget på huden din med pigmenter inn gjennom stikk inn i hudens øverste lag. Vanligvis bruker tatovør en håndholdt maskin som fungerer omtrent som en symaskin, med en eller flere nåler piercing huden gjentatte ganger. Med hver punktering, setter nålene små blekkdråper. Prosessen - noe som gjøres uten bedøvelse - medfører at en liten mengde av blødning og svak til potensielt betydelig smerte.

Vite risikoen

Tatoveringer brudd i huden, noe som betyr at hud-infeksjoner og andre komplikasjoner som er mulige. Spesifikke risikoer inkluderer:

 • Allergiske reaksjoner Tattoo fargestoffer -. Spesielt røde, grønne, gule og blå fargestoffer - kan forårsake allergiske hudreaksjoner, for eksempel et kløende utslett på tatovering nettstedet. Dette kan skje selv år etter at du får tatovering.
 • Hudinfeksjoner en hudinfeksjon -. Som kan forårsake rødhet, hevelse, smerte og en pus-lignende drenering - er mulig etter tatovering.
 • Andre hudproblemer. Noen ganger humper kalles granulomer form rundt tatovering blekk. Tatovering kan også føre til keloids - forhøyninger som skyldes en overvekst av arrvev.
 • . Blodbårne sykdommer Hvis utstyret brukes til å lage din tatovering er forurenset med infisert blod, kan du kontrakt ulike bloodborne sykdommer - inkludert stivkrampe, hepatitt B og hepatitt C.
 • MR komplikasjoner. Sjelden, kan tatoveringer eller permanent makeup føre til hevelse eller brenning i de berørte områdene i løpet av magnetisk resonans imaging (MRI) eksamener. I noen tilfeller kan tatovering pigmenter forstyrre kvaliteten på bildet - for eksempel når en person som har permanent eyeliner har en MR av øyet.

Medisinering eller annen behandling - inkludert eventuell fjerning av tatovering - kan være nødvendig hvis du opplever en allergisk reaksjon på tatovering blekk eller utvikle en infeksjon eller andre hud problem i nærheten av en tatovering.

Se også

Tatoveringer: forstå risiko og forsiktighetsregler

Sørg for at du er klar

Før du får en tatovering, spør deg selv om du virkelig ønsker å investere i permanent kroppskunst. Hvis du er usikker eller bekymret for at du kan angre på det en dag, gi deg selv mer tid til å tenke på det. Ikke la deg presse til å få en tatovering, og ikke får en tatovering hvis du er under påvirkning av alkohol eller narkotika.

Hvis du bestemmer deg for å gå videre med tatovering, velger du plassering av tatoveringen nøye. Vurder om du ønsker tatoveringen skal være synlig eller skjult under klærne. Husk også at vektøkning - inkludert graviditet vektøkning - er kanskje forvrenge tatovering eller på annen måte påvirke utseendet.

Insister på sikkerhetsregler

Å sørge for at tatoveringen skal brukes trygt, svare på disse spørsmålene:

 • Hvem tatovering? Ikke forsøk å tatovere selv, eller la en utrent venn til å gjøre det tatovering. Gå til en hederlig tatovering studio som sysselsetter bare skikkelig opplært ansatte. Husk at forskriftskrav og lisensiering standarder varierer fra stat til stat. Sjekk med din by, fylke eller stat helseavdeling for informasjon om lokale lisensiering og forskrifter.
 • Har tatovør bruk hansker? Kontroller at tattoo artist vasker hendene sine og bærer friske beskyttelseshansker for hver prosedyre.
 • Bruker tatovør riktig utstyr? Kontroller at tattoo artist fjerner nålen og rør fra forseglede pakker før prosedyren starter. Pigmenter, skuffer eller containere skal være ubrukt også.
 • Har sterilisere tatovør nondisposable utstyr? Sørg tatovør bruker en varme sterilisering maskin (autoklav) å sterilisere all nondisposable utstyr mellom kunder. Instrumenter og utstyr som ikke kan steriliseres med en autoklav - inkludert skuff håndtak, bord og vask - bør desinfiseres med en kommersiell desinfeksjonsmiddel eller blekemiddel etter hver bruk.

Ta godt vare på tatoveringen din

Helse i voksen alder. Hvem gjør tatovering?
Helse i voksen alder. Hvem gjør tatovering?

Hvordan du bryr deg om din nye tatovering avhenger av type og omfang av arbeidet gjort. Vanligvis, derimot, må du:

 • Fjern bandasjen etter 24 timer. Påfør en antibiotisk salve til tatoverte huden mens det er healing.
 • Hold tatoverte huden ren. Bruk vanlig såpe og vann, og en svak berøring. Mens dusjing, unngå direkte strømmer av vann på den nylig tatovert hud. Pat - ikke gni - området tørt.
 • Bruk fuktighetskrem. Påfør en mild fuktighetskrem til tatoverte huden flere ganger om dagen.
 • Unngå soleksponering. Hold tatoverte området ut av solen i minst et par uker.
 • Unngå bading. Bo ut av bassenger, badestamper, elver, innsjøer og andre organer av vann mens piercing er healing.
 • Velg klær nøye. Ikke ha noe som kan holde seg til tatovering.
 • La opp til 2 uker for helbredelse. Ikke plukke på noe skorper, noe som øker risikoen for infeksjon og kan skade design og føre til arrdannelse.

Hvis du tror at tatoveringen kan bli smittet eller er du bekymret for at din tatovering ikke er healing, kontakt din lege. Hvis du er interessert i tatovering fjerning, spør din hudlege om laser kirurgi eller andre alternativer for tatovering fjerning.

Se også