Voksen helse

Utroskap: mending ditt ekteskap etter en affære

Utroskap fører til intense følelsesmessige smerte, men et forhold trenger ikke å bety slutten på ekteskapet. Forstå hvordan et ekteskap kan bli gjenoppbygd etter en affære.

Noen ekteskapelige problemer forårsake så mye hjertesorg og ødeleggelse som utroskap. Pengene bekymringer, helsespørsmål og uenigheter om barn kan stamme et forhold - men utroskap undergraver grunnlaget for ekteskapet i seg selv.

Skilsmisse er ikke nødvendigvis uunngåelig etter utroskap, men. Med tid til å helbrede og et felles mål med å gjenoppbygge forholdet, kan noen par dukke opp fra utroskap med en sterkere og mer intimt forhold.

Definere utroskap

Utroskap er ikke et enkelt, klart definert situasjon - og hva som er ansett utroskap varierer mellom par og selv mellom partene i et forhold. For eksempel er en følelsesmessig forbindelse uten fysisk intimitet anses utroskap? Hva om online relasjoner?

Helse i voksen alder. Ikke gjør utslett beslutninger.
Helse i voksen alder. Ikke gjør utslett beslutninger.

Husk at saker er i stor grad fantasier. Personen utenfor ekteskapet er ofte idealisert og sett på som en flukt fra reelle problemer.

Hvorfor saker skje

Mange faktorer kan bidra til utroskap, hvorav noen er ikke fundamentalt om sex. Noen faktorer stammer fra individuelle problemer, slik som lav selvfølelse, alkoholisme eller seksuell avhengighet. Ekteskapelige problemer som har blitt bygget i mange år også kan gje grobotn en affære. Generelt, en person som har en affære:

 • Opplever seksuell tiltrekning til noen andre enn hans eller hennes partner og bestemmer seg for å handle på denne følelsen heller enn å undertrykke den
 • Holder saken kommer i hemmelighet ved å ty til løgn og bedrag
 • Betror seg til noen andre enn sin partner om hans eller hennes ekteskapelige problemer
 • Føles en sterkere følelsesmessig tilknytning i en romantisk måte å noen andre enn hans eller hennes ekteskapelig partner
 • Utvikler urealistiske fantasier om noen andre enn sin partner, og ikke lytte til informasjon om det motsatte

Se også

Utroskap: mending ditt ekteskap etter en affære

Oppdage en affære

Den første oppdagelsen av en affære utløser vanligvis sterke følelser for begge parter - sjokk, sinne, svik, skam, depresjon, skyldfølelse, anger. På dette punktet, er det viktig å fortsette med forsiktighet:

 • Ikke gjør utslett beslutninger. Hvis du tror du kan fysisk skade deg selv eller noen andre, søke profesjonell hjelp umiddelbart.
 • Gi hverandre rom. Oppdagelsen av en affære kan være intens. Du kan finne deg selv opptrer uberegnelig eller i motsetning til deg selv som du prøver å forstå hva som har skjedd. Ta en "timeout" når følelser kjører høy.
 • Søke støtte. Del dine følelser med betrodde venner eller kjære, eller snakke med en åndelig leder eller rådgiver. Objektiv, nonjudgmental støtte kan hjelpe deg å behandle hva du føler.
 • Ta deg god tid. Unngå hulene i de intime detaljene i saken med en gang. Mens du kan dele enkle fakta på forhånd, vurdere å vente for å diskutere mer komplekse problemstillinger - som motivasjon - til du er videre langs i helbredelsesprosessen.

Mending en ødelagt ekteskap

Gjenopprette fra en affære er en vanskelig og langvarig prosess. Likevel er det mulig for et ekteskap for å overleve - og enda bedre - etter en affære. Disse trinnene for å fremme helbredelse:

 • Ikke bestemme. Før du velger å fortsette eller avslutte ekteskapet, ta deg tid til å helbrede og forstå hva som var bak affære. Lær leksjoner som kan hindre fremtidige problemer.
 • Være ansvarlig. Hvis du var utro, ta ansvar for dine handlinger. Avslutte saken, og stoppe all samhandling eller kommunikasjon med den personen. Hvis saken involverte en co-worker, begrense kontakt strengt til virksomheten, eller få en annen jobb.
 • Vær ærlig når det første sjokket er over, diskutere hva som skjedde åpent og ærlig -. Uansett hvor vanskelig å snakke eller høre om saken kan være.
 • Vurdere felles mål. Det kan ta tid å sortere ut hva som har skjedd og for å vurdere om forholdet kan helbrede. Hvis du deler et mål om forsoning, innser at healing ekteskap vil ta tid, energi og engasjement.
 • Konsultere et ekteskap rådgiveren. Søk hjelp fra en lisensiert terapeut som er spesielt opplært i ekteskapelig terapi og erfaring i å håndtere utroskap. Ekteskap rådgivning kan hjelpe deg å sette saken i perspektiv, identifisere problemer som kan ha bidratt til saken, lære å gjenoppbygge og styrke ditt forhold, og unngå skilsmisse - hvis det er det felles mål. Vurdere å be rådgiveren å anbefale lesestoff om emnet også.
 • Gjenopprette tillit. Gå til rådgivning sammen for å bekrefte din forpliktelse til ekteskap og for å hindre at hemmelighold i å fortsette å erodere forholdet. Hvis du var utro, kan du være engstelig for å sette saken bak deg og gå videre - men det er viktig å la din partner sette sin egen timeplan for utvinning.
 • Tilgi. Utroskap er følelsesmessig ødeleggende. Tilgivelse er ikke sannsynlig å komme raskt eller lett, men det kan bli lettere over tid. Husk at tilgivelse betyr ikke glemme eller diskontere hva som skjedde.

Fremover

Ikke alle ekteskap preget av utroskap kan - eller bør - bli frelst. Noen ganger for mye skade har blitt gjort eller forsoning fortsatt ukjent.

Hvis du velger å gjenoppbygge ditt ekteskap, fokusere på å gjenoppbygge tillit. Snakk om din frykt med partneren din - enten du er redd for å bli forrådt eller aldri blir klarert igjen. Del dine følelser, lytte til hverandre og tilbakestille ekteskapelig grenser.

Hvis dere begge er forpliktet til å gjenoppbygge forholdet og du har styrke og besluttsomhet for oppgaven, kan belønningen være et partnerskap som vokser i dybden, ærlighet og intimitet.

Se også